Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Προς όλους τους επισκέπτες μας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο εξής από Κυριακή 27/6/2010 έως Σάββατο 3/7/2010 το blog 46footballnews δεν θα ενημερώνεται λόγο ενός ταξιδιού στο οποίο θα πάω.Εσείς πάντως μπορείτε να μας επισκέπτεσται και να αφήνετε τα σχόλια σας και τα email σας.

Σαλπιγγίδης και Τσάμπιονς Λιγκ...

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την συμμετοχή στο μουντιάλ και μίλησε για τους επόμενους στόχους του που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Πρώτο φιλικό στο μηδέν...

Δεν σημείωσε γκολ απέναντι στη γερμανική Βάκερ Μπουργκχάουζεν (ομάδα τρίτης κατηγορίας). Ο Αρης, με πολλές αλλαγές, πολλές ελλείψεις και με τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών, αντιμετώπισε τη γερμανική ομάδα λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας και δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ.

Νίκησε η Ισπανία, πέρασε και η Χιλή

 Η Ισπανία επικράτησε τις Χιλής με 2-1 και πέρασε στους "16" κατακτώντας την πρώτη θέση του τελευταίου ομίλου, αφήνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση τη σημερινή της αντίπαλο. Οι ηττημένοι από το 37' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Εστράδα, ο οποίος δίκαια διαμαρτύρεται για την απόφαση μεξικανού ρέφερι.

«Δικαιώθηκε ο Ηρακλής»

Ο τελευταίος μήνας έκρυβε έντονες συγκινήσεις για τον Ηρακλή με κατάληξη happy end. Για δικαίωση του «αγώνα» του Γηραιού, μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Τάκης.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σαμουράι στους «16»!

Με μία επιβλητική εμφάνιση και έναν σπουδαίο Χόντα, η Ιαπωνία επικράτησε πολύ άνετα της Δανίας με 3-1 και πέρασε στους «16» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη!
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Ιαπωνία θα δώσει το παρών στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Οι Ασιάτες πέτυχαν ό,τι και το 2002 έπειτα από την άνετη νίκη τους επί της Δανίας με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χόντα που πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ στον Οκαζάκι. Στους «16», η ομάδα του Οκάντα θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη ενώ η απογοητευτική Δανία για πρώτη φορά αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Ιπτάμενοι Ολλανδοί!

Η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 του Καμερούν και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Αργεντινή, που έκανε το 3Χ3! Αντιθέτως, οι Αφρικανοί έκαναν το... 0/3. Με Σλοβακία οι οράνιε στους «16».

Τα πήρε ο… Άντιτς!

Έξω φρενών εμφανίστηκε ο Ράντομιρ Άντιτς μετά την ήττα της Σερβίας από την Αυστραλία, ρίχνοντας την ευθύνη για τον αποκλεισμό της ομάδας του στον διαιτητή της αναμέτρησης, αφού όπως υποστήριξε ήταν τραγικός. 

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Είπαν "αντίο" με ψηλά το κεφάλι

 Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε από την Αργεντινή με 2-0 στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είπε "αντίο" στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη με ψηλά το κεφάλι. Το... όνειρο για πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ, κράτησε 77'. Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Ντε Μικέλις άνοιξε το σκορ. Στο 89' ο Παλέρμο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η σημερινή... μεταγραφή του ΠΑΟΚ

Η ιταλική ιστοσελίδα "sporth24.com", σε δημοσίευμα της, αναφέρεται σε ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον 33χρονο μεσοεπιθετικό Ανταΐλτον Μάρτινς Μπολζάν.Ο Βραζιλιάνος παίκτης μένει ελεύθερος από την Μπολόνια και μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του είναι και ο ΠΑΟΚ. Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον από Τσεζένα και Κιέβο.

Δεν αφήνει ελεύθερο τον Ντιόπ η Πόρτσμουθ

 Από την ΑΕΚ εκφράζεται η σιγουριά πως ο Ντιόπ θα αγωνίζεται στην Ενωση την επόμενη σεζόν, ωστόσο ο τεχνικός της διευθυντής της Πόρτσμουθ, Ανδρέας Ανδρονίκου, έχει διαφορετική άποψη. Ο αγγλικός σύλλογος δεν πρόκειται να αφήσει ελεύθερο τον Σενεγαλέζο και ζητάει 700.000 ευρώ.

Ηχησαν οι βουβουζέλες, σώπασαν οι Γάλλοι

 Η Νότια Αφρική αποχαιρέτησε το Παγκόσμιo Κύπελλο που φιλοξενεί με νίκη επί της Γαλλίας, την οποία και άφησε στον πάτο του ομίλου χωρίς βαθμούς. Οι οικοδεσπότες επικράτησαν με 2-1 και θα μπορούσαν να είχαν επιβληθεί με μεγαλύτερο σκορ, καθώς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Οι "τρικολόρ" από το 26' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γκουρκίφ.

Νίκη και πρόκριση με πρωτιά για την Ουρουγουάη

 Η Ουρουγουάη κατέκτησε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες νίκησε 1-0 το Μεξικό στο "Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ" του Ρούστενμπουργκ, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, και έφτασε στους 7 βαθμούς, αφήνοντας τους ηττημένους στους 4 και τη δεύτερη θέση του γκρουπ.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

7άρα η Πορτογαλία!

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο ειδικά στο β' ημίχρονο, η Πορτογαλία συνέτριψε τη Βόρεια Κορέα με το ευρύ 7-0 στο "Γκριν Πόιντ" του Κέιπ Τάουν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο και βρίσκεται "αγκαλιά" με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Διπλασίασε τις νίκες της η Χιλή

Η Χιλή ήταν η νικήτρια (1-0) στο ντέρμπι της κορυφής του τελευταίου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ζευγάρωσε τις επιτυχίες της κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η Ελβετία από το 29 αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μπεχράμι.

Νέο μεγάλο συλλαλητήριο

 Αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Η αρχή θα γίνει σήμερα, από το Ιβανώφειο, γνωστό σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης πορείας που θα εξελιχθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα λάβει διαστάσεις συλλαλητηρίου. Στις 19.00 θα γίνει η προσυγκέντρωση και η πορεία είναι άγνωστο που θα καταλήξει. Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή, είναι η νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης θα ξεκινήσουν λεωφορεία από το Ιβανώφειο και θα καταλήξουν στην Αθήνα. Τελικός προορισμός τα γραφεία της ΕΠΟ, από όπου θα βγει οριστικά πλέον, ο... χρησμός. Οι "κυανόλευκοι", με το δίκιο τους, έχουν αγανακτήσει. Ορισμένοι έχουν φτάσει τα όρια της τρέλας με τα τερτίπια των επιτροπών και της διαδικασίας που μοιάζει εφιάλτης, μόνον για τον Ηρακλή.


Κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους

 Και πάλι στους δρόμους. Μέχρι την οριστική δικαίωση. Ο λόγος για τους φίλους του Ηρακλή που ξεκίνησαν τη σημερινή τους (Δευτέρα) πορεία από το Ιβανώφειο και πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Παρά τη βροχή η συμμετοχή ήταν και πάλι εντυπωσιακή.


Η πορεία ξεκίνησε από το Ιβανώφειο και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα που έστειλαν οι φίλοι της ομάδας, είναι βέβαιο ότι θα πάει και πάλι παντού. Και σίγουρα θα το πάρουν και στην Αθήνα, όπου θα πρέπει να προετοιμαστούν για να τους υποδεχθούν την Πέμπτη, έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα άσχημα, καθώς υπήρξαν συγκρούσεις κάποιων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις.


novasports.gr 

Για την υπέρβαση...

Η εθνική ομάδα ολοκληρώνει αύριο το βράδυ τις υποχρεώσεις της στον Β' όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής αντιμετωπίζοντας την Αργεντινή, στο στάδιο "Πίτερ Μοκάμπα" του Πολοκουάνε (21:30 ώρα Ελλάδας). Απέναντι στο "μεγάλο όνομα" του ομίλου της κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Ουδείς μπορεί να το προσδιορίσει, αφού το ιδανικό θα ήταν να νικήσει ή έστω να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Προκρίθηκε η Βραζιλία

Χάρη σε δύο τέρματα του Λουίς Φαμπιάνο και ένα του Ελάνο, η Βραζιλία έπαιξε τόσο όσο ακριβώς έπρεπε ώστε να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ που φιλοξενείται στη Νότια Αφρική. Ο άσος της Σεβίλης σκόραρε στο 25ο και 50ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού και ο Ελάνο στο 62`, με τη "σελεσάο" να φτάνει στη νίκη με 3-1 που ισοδυναμεί με πρόκριση στη 16άδα της διοργάνωσης. Το γκολ της ομάδας του Έρικσον σημείωσε ο Ντρογκμπά στο 79ο λεπτό.

Η "Equipe" στέλνει τον Γκοβού στον Παναθηναϊκό

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο. Οπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η "Equipe", η ελληνική ομάδα θα είναι ο επόμενος σταθμός στην πλούσια καριέρα του Σίντνεϊ Γκοβού.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Porca miseria...

Ως κλασική Ιταλία, θα πρέπει να πάρει την πρόκριση για τους «16» στην τελευταία αγωνιστική, καθώς κατάφερε να μείνει στο 1-1 με τη Ν. Ζηλανδία, που σκόραρε από θέση οφ σάιντ. 


Χορός ονομάτων...

Οι μάνατζερ έχουν πάρει το μήνυμα και έχουν αρχίσει να προτείνουν στον Ολυμπιακό περισσότερους παίκτες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει από την πρώτη κιόλας στιγμή να ενισχύσει το "ερυθρόλευκο" ρόστερ με ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά.

Ενας Μεξικάνος για τον ΠΑΟΚ


Για τον Ρικάρντο Οσόριο γίνεται λόγος στη Θεσσαλονίκη και για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ που έχει ξεχωρίσει τον Μεξικάνο για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο 30χρονος αμυντικός, αγωνιζόταν από το 2006 στη Στουτγάρδη και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Παράσταση για ένα ρόλο...

 Η Παραγουάη έκανε σημαντικό βήμα τόσο για την πρόκριση της στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσο και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ΣΤ' ομίλου. Το σύνολο του Χεράρδο Μαρνίνο επιβλήθηκε της Σλοβακίας με 2-0 και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αφεντικό ο Μαρινάκης, πρόεδρος ο Κόκκαλης

Ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα μετά από 17 χρόνια και πλέον το νέο αφεντικό στην ομάδα του λιμανιού θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν και ο Σωκράτης Κόκκαλης θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο. Οι δύο άνδρες στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή έδωσαν τα χέρια και ο 43χρονος εφοπλιστής θα μπει με 50 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θα αγοράσει και μετοχές από τον Κόκκαλη, ο οποίος θα κρατήσει μόνο το 11%. Ο Βαγέλλης Μαρινάκης θα είναι το νέο αφεντικό των "ερυθρόλευκων" έχοντας το 67% των μετοχών της ΠΑΕ.

Πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι Για τη νίκη της Σερβίας

Η καλοκαιρινή δυνατή βροχή δεν εμπόδισε εκατοντάδες Σέρβους φιλάθλους να γιορτάσουν με έξαλλους πανηγυρισμούς στους δρόμους του Βελιγραδίου τη νίκη 1-0 της εθνικής ομάδας της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο κατά της Γερμανίας, η οποία ήταν και το φαβορί της αναμέτρησης.

Σαμαράς: "Δεν μας τρομάζει ο Μέσι"

 Ο Γιώργος Σαμαράς, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με αντίπαλο την Αργεντινή. Ο επιθετικός της Σέλτικ, τόνισε ότι κανείς από τους διεθνείς δεν στέκεται στα ονόματα των αντιπάλων, αλλά άπαντες προετοιμάζονται για το καλύτερο δυνατό.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αύξηση υπό... προυποθέσεις

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε στον Παναθηναϊκό η Γενική Συνέλευση που αποφάσισε μέσω πληρεξουσίων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ υπό προυποθέσεις! Εκτός Δ.Σ. ο Νίκος Πατέρας... 


Ρεχάγκελ: "Κάναμε ευτυχισμένους τους Ελληνες"

Ο Οτο Ρεχάγκελ όπως είναι φυσικό, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την Νιγηρία σαφώς ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας, αλλά και την πρώτη νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οπως τόνισε: "Καταφέραμε να κάνουμε ευτυχισμένους τους Ελληνες. Ισως έπαιξε ρόλο που ο πρωθυπουργός πριν τον αγώνα μας ευχήθηκε καλή επιτυχία και μας είπε πως εκπροσωπούμε την Ελλάδα".

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μιραλάς: "Την Παρασκευή υπογράφω"

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος επιθετικός ήρθε την Πέμπτη στην Αθήνα και για περισσότερες από 4 ώρες βρέθηκε στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, όπου όπως είπε ο ίδιος εξερχόμενος από την αίθουσα, την Παρασκευή θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Το Μεξικό... ισοπέδωσε την Γαλλία

"Αγκαλιά" με την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το Μεξικό. Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε νίκησε 2-0 την ανύπαρκτη Γαλλία στο Πολοκουάνε, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου κι έφτασε τους 4 βαθμούς, όσους και η Ουρουγουάη. Οι δύο ομάδες "συγκρούονται" την τελευταία αγωνιστική και με ισοπαλία περνούν στην επόμενη φάση.

Παθιάστηκε και έγραψε ιστορία!

 Η Ελλάδα έγραψε ιστορία στο Μπουφοντέιν. Επικράτησε 2-1 της Νιγηρίας και πλέον όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τα πρώτα της γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ, αλλά πήρε και την νίκη στο 500ο παιχνίδι της. Ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε στο 44' το γκολ που είχε σημειώσει από το 16' ο Ούτσε. Ο Τοροσίδης στο 71' το χρυσό γκολ!

Αργεντιντινή-Κορέα 4-1

Δείχνοντας ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της, η Αργεντινή έχοντας σε μεγάλη ημέρα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν (χατ-τρικ) συνέτριψε με 4-1 τη Νότια Κορέα και εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμνη φάση του Μουντιάλ. 

«Έχω πρόταση από Ολυμπιακό»

Τον τερματοφύλακα της Βαγιαδολίδ, Γιάκομπο Σανθ φέρεται να έχει προσεγγίσει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο παίκτης στον Τύπο της χώρας του, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο. 

Τελευταία ευκαιρία για την Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Πέμπτη στις 17:00 στο Μπλουφοντέιν την Νιγηρία, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Μουντιάλ 2010 με στόχο να πάρει "εκδίκηση" για την ήττα πριν από 16 χρόνια στις ΗΠΑ (2-0), αλλά παράλληλα να διατηρήσει τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Βήμα πρόκρισης η Ουρουγουάη!

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Ουρουγουάη, που επικράτησε 3-0 της Νότιας Αφρικής στο "Λόφτους Βέρσφελντ" της Πρετόρια, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου. Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η 2η αγωνιστική του Μουντιάλ, οι Λατινοαμερικάνοι πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους χάρη σε δύο γκολ του Φορλάν (24' και 80' με πέναλτι) κι ένα του Αλβάρο Περέιρα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, αφήνοντας τους οικοδεσπότες στον έναν. Οι ηττημένοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κούνε στο 76' (στην φάση του πέναλτι).

Ο Μπερέτα πλεύρισε τον Τιριμπόκι

Ο Σιμόνε Τιριμπόκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εξέδρα", αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει με τον Μάριο Μπερέτα για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν στον ΠΑΟΚ.

Πάει για Καλάτζε

Ο Κάχα Καλάτζε είχε απασχολήσει στον παρελθόν τον Παναθηναϊκό και όπως φαίνεται τον απασχολεί και τώρα. Οι "πράσινοι" θέλουν να θωρακίσουν την άμυνα τους με τον έμπειρο Γεωργιανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για τη Μίλαν μετά από εννιά χρόνια.

Μιλάει με τον Φουέγο

 Είναι πολλά τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με τον Χέσους Βάσκεθ και ο Αρης απομακρύνεται. Για αυτό στρέφεται σε έναν άλλο Ισπανό, από την Ουέλβα, τον Τσάβι Φουέγο. Ο 26χρονος Ισπανός χαφ θεωρείται πιο προσιτή λύση και οι κίτρινοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων και φαίνεται πως σύντομα το θέμα θα κλείσει θετικά, με τον Αρη να αποκτά τον κεντρικό μέσο. Ο Φουέγο διακρίνεται τόσο για την ικανότητα του στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, όσο και στην οργάνωση του.

Ρυθμιστής ο Σκόκο

Ο Σκόκο καθορίζει κατά μεγάλο ποσοστό τα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά και ο ίδιος. Αυτό ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην Ανζχί, η οποία είναι διατεθειμένη να δώσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για τον άσο της "Ενωσης".

Τα θέλει όλα ο Μαρινάκης...

Η Παρασκευή ίσως να είναι η μέρα που θα ξεκινήσει να γράφεται ο επίλογος της θητείας του Σωκράτη Κόκκαλη στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις κινήσεις του δείχνει πως ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρόλευκων" θα αποδεχτεί την πρόταση του γνωστού εφοπλιστή.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τη μεγάλη έκπληξη οι Ελβετοί!

Η Ελβετία πέτυχε τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς επικράτησε με 1-0 της Ισπανίας και έβαλε φωτιά στον 8ο όμιλο. Οι Ιβηρες ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες ωστόσο η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ ήταν εκείνη, που με τέρμα του Φερνάντες (52'), πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Νικοπολίδης: "Συνεχίζω για μια ακόμη χρονιά"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα υπερασπίζεται και τη νέα σεζόν την εστία του Ολυμπιακού, καθώς δήλωσε στην ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ ότι θα συνεχίσει γι' ακόμη μια χρονιά το ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος γκολκίπερ τόνισε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση "και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού", καθώς, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, "έχω τόσο την δύναμη, όσο και την θέληση για να προσφέρω ουσιαστικά".

Σαμαράς: "Να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο"

Ο Γιώργος Σαμαράς, έκανε δηλώσεις την Τετάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ, με τις οποίες αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Νιγηρία που θα γίνει την Πέμπτη στο Μπλουφοντέιν. Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε επίσης για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει γκολ σε Μουντιάλ.

Χιλή-Ονδούρες 1-0

Με το δεξί μπήκε η Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα επιβλήθηκε της Ονδούρας με 1-0, στο πλαίσιο της εναρκτήριας αναμέτρησης για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, η οποία διεξήχθη στο "Εμπομπελά Στέιντιουμ" του Νέλσπρουιτ. Το "χρυσό" γκολ των Χιλιανών σημείωσε ο Μποσεχούρ στο 34'.

Η επιστροφή είναι γεγονός

Η επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ είναι γεγονός. Ο "δικέφαλος" του Βορρά, με μία λιτή ανακοίνωση, μόλις 21 λέξεων, γνωστοποίησε ότι ο διεθνής επιθετικός συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας τετραετούς διάρκειας και να επιστρέψει στην Τούμπα μετά από τέσσερα χρόνια!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Σε ένα μήνα ο καθοριστικός έλεγχος

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Τούμπας από τους πέντε εκπροσώπους της UEFA και της TEAM και ενημέρωσαν αναλυτικά για τις βελτιώσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, όταν θα επιστρέψουν για να ελέγξουν και πάλι την εικόνα του γηπέδου.

Bόμβα από τον Πέτσκο!

Ο Σλάβομιρ Πέτσκο, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει "κλείσει" στον Παναθηναϊκό, όταν ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό που θα έχει στο "τριφύλλι" με τον Σωτήρη Νίνη στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, αποκάλυψε ότι ο νεαρός άσσος θα αποχωρήσει από τους "πράσινους", καθώς στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Τότεναμ!

Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία 0-0

Σε έναν απογοητευτικό από πλευράς θεάματος αγώνα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, στην πρεμιέρα τους για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ματς διεξήχθη στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι" του Πορτ Ελίζαμπεθ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Δραματική ισοπαλία πήραν οι Νεοζηλανδοί

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που είχε όμως ιδιαίτερο σασπένς, Νέα Ζηλανδία και Σλοβακία ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο 50ο λεπτό με τέρμα του Βίτεκ όμως οι Νεοζηλανδοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του αγώνα, με κεφαλιά του Ριντ, του ποδοσφαιριστή που είχε κάνει το λάθος στη φάση του γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

Κατσουράνης: "Δεν είπε ότι θα φύγει ο Ρεχάγκελ"

Ο Κώστας Κατσουράνης, με δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στην Νότιο Αφρική, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με την ομιλία του Ρεχάγκελ την Δευτέρα και θεωρήθηκε από πολλούς ως μήνυμα αποχώρησης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την Εθνική ομάδα.

ΙΤΑΛΙΑ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1-1

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Παραγουάη στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Νοτιοαμερικάνοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 39ο λεπτό με σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό, Αλκαράς όμως οι «σκουάντρα ατζούρα» απάντησαν στο 64ο με τον Ντε Ροσι και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.